25 Haziran 2013 Salı

Twitter' ı Profesyonelce Kullanmak İçin İpuçları

twitter1 copy

İnternetin en popüler sosyal iletişim ve paylaşım ağlarından biri olan twitter sunduğu olanaklar ve interneti daha da kolaylaştırma yönünden sağladığı imkanlar oldukça yoğunlukta. Twitter'in bu kadar popüler olması, yazılımcıları, tasarımcıları, programcıları da harekete geçiriyor. Her geçen gün Twitter'la ilgili yeni uygulamalar çıkıyor karşımıza.Bize düşen de bu nimetlerden sonuna kadar faydalanmak.
İnsanlığın gelişiminin en son evresi bilgi topludur. Birçok kişi geçimini veri işleyerek kazanmaktadır. Bilgi toplumunun sosyalleşmesi de her ne kadar savunmasam da sanal ortamda gerçekleşmektedir. Bu sosyalleşme “sosyal medya” olarak adlandırılıyor. Bu yazımızın konusu sosyal medyanın popülerlerinden Twitter ile ilgili… Twitter’in birincil kuralı olarak “Takip et, takip edil” desek hata yapmamış oluruz. Bana göre Twitter’in şanslıları her alandaki ünlüler, başka bir değişle sanatçılar, yazarlar, siyasetçiler vb. (Not: Burada unutulmaması gerekir ki diğer sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi ünlüler adına açılan çokça sahte profil burada da mevcut.) Dolayısıyla ünlü ve popüler biri değilseniz, Twitter’de tek başınasınız demek hiç de yanlış olmayacaktır. Bunu aşamanın en kolay yönlerinden biri ne kadar çok kişiyi takip ederseniz o kadar çok takip edilirsiniz sonucuna ulaşabiliriz. Twitter’in, ana omurgasını “Tweet’ler” oluşturmaktadır. Bu daha çok “tweet atmak” şeklinde ifade edilmektedir. Kişiler için Twitter’in kullanılmasını ve takip etmeyi kolaylaştırmak, başka bir değişle tweet’lerin bir arada gruplandırılmasını sağlamak için sistemde “hashtag’ler - #” kullanılır. Hashtag’ler yanında bir tür kelimelerin analizini tutan trending söz konusudur. Bu da şu manaya gelmektedir. Belli bir kelime o hafta içerisinde ne kadar çok kişi tarafından tweet edilirse, o haftanın popüler (trending) kelimesi unvanının sahibi olur. Örneklemek gerekirse; 2011 yılı Uşak ili tanıtım yılıydı. Bu konu için bir hastagh hazırlanması gerekli. “#Usak2011” seçilir ve herkese bu hastagh’i kullanmaları söylenir. Dolayısıyla Uşak Tanıtım Günleri ile ilgili tüm tweetleri okumak isteyenler bu hastagh yardımı ile tüm tweetlere ulaşabilirler. Tweetlerinizi ne kadar çok kişi retweet ederse o kişinin takipçileri de sizin retweetinizi görecektir. Attığınız tweetin çok kişi tarafından görüntülenmesinin bir diğer noktası da tweet içeriğinin ilgi çekici olmasında gizlidir. İlginç ve ilgi çekici, gündemi yakalayanların şansı her zaman daha yüksektir. Yani tweetlerinizi düşünerek oluşturmanızda yarar var. Kullanıcı açısından sosyal medya: Sosyal medyanın iki önemli kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki normal kullanıcılar, diğeri de sosyal medyayı pazarlama stratejisi ile kullanan şirketler, marka sahipleri ve marka olan kişiler. Eğer; sosyal medyanın sadece küçük bir ayağı olan twitter’ı önceden planlanmış şekilde gerçekleştirmezseniz şirketinize ve markanıza bir değer katmayacaktır. Halk arasında çok biline bir sözle örnek verecek olursak; “ne iş olsa yaparım” ya da “her telden çalarım” gibi yaklaşımlar size bir şey katmayacak ve havanda su dövmekten öteye gitmeyecektir.

1- Twitpic.com :

 Fotoğraflarınızı Twitter üzerinde paylaşabilmenize olanak sağlayan bir uygulama. Twitter hesabınız ile giriş yaptığınız zaman fotoğraflarınızı yükleyip yorumunuzla beraber Twitter’a gönderebiliyorsunuz. En çok kullanılan Twitter uygulaması.

2- Twittercounter.com : 


Feedburner benzeri bir uygulama olan Twitter Counter, Twitter takipçi sayımızı sitelerimizde/bloglarımızda göstermeye yarıyor. Bunun dışında Twitter takipçilerinizi görme, başka kullanıcılar ile karşılaştırma ve en çok takipçisi olan kullanıcıları görmenize de yarıyor.

3- Tweetdeck.com :

 Twitter masaüstü uygulamalarından olan TweetDeck Twitter hesabınızı tam anlamıyla yönetmenizi sağlayan kullanışlı bir uygulama. Hesap yönetmenin dışında farklı bir kolonda Twitter aramasını canlı olarak kullanabiliyor, Facebook hesabınızı da takip edebiliyorsunuz. $2.3 milyon yatırıma sahip.

4- Digsby.com :

 Digsby sadece Twitter için yapılmış bir uygulama değil ama Twitter’ı da kapsadığı ve çok başarılı olduğu için yer veriyoruz. Bu masaüstü uygulaması ile tüm hesaplarınızı (msn, yahoo, gmail, facebook, twitter… ) tek bir yerden kontrol edebiliyorsunuz. Çok başarılı, sade ve şık olduğu için MSN’in tahtına aday olarak gösteriliyor.

5- Twitterfeed.com : 

Twitter için şık bir RSS uygulaması. Twitter, ping.fm ve benzeri bir kaç site için aktifleştirdiğiniz hesabınıza RSS adreslerinizi ekliyorsunuz. Sistem bu eklediğiniz hesaplarda yapılan güncellemeleri otomatik olarak hesaplarınıza gönderiyor ve bunlarla ilgili trend istatistiklerini sunuyor.

6- Twitterholic.com : 

Twitter’ın en popüler kişilerinin listelendiği bir uygulama. Bu uygulama sayesinde kimin ne kadar çok takipçisi var, kaç kişiyi takip ediyor, ne zaman üye olmuş, ne sıklıkla tweet’liyor görebiliyorsunuz.

7- Twtpoll.com :

 Twitter çıkışlı olarak tüm sosyal ağınıza anketler ve sorular ulaştırabileceğiniz ve bunların istatistiklerini takip edebileceğiniz araç.

8-Twhirl.org : 

Twhirl sanırım en çok kullanılan masaüstü uygulamalarından. Bu uygulama sayesinde twitter, friendfeed, identi.ca, laconi.ca gibi servisleri tam anlamıyla kullanabilme şansınız oluyor. Hepsi için giriş yaptıktan sonra ayrı pencerelerde açılıyorlar ve tüm özelliklerine hakim oluyorsunuz. Çok başarılı bir uygulama.

9-Twitturly.com :

 Twitter üzerinde paylaşılan linklerin popülerliklerine göre listelendiği bir uygulama. Burada listelenen linkleri Twitter hesabınızda paylaşabiliyor, ayrıca oy verebiliyorsunuz.

10- Hellotxt.com :

 Tek alandan tüm sosyal profillerinizde durum güncelleyebileceğiniz bir uygulama. Twitter, Friendfeed, Identi.ca, Facebook ve diğer bir çok profilinizi güncelleyebiliyorsunuz. Tabii aynı şekilde arkadaşlarınızın durum güncellemelerini de görebiliyorsunuz.

11- Monitter.com :

 Birden fazla aramayı tek sayfada izleme imkanı sağlayan gerçek zamanlı bir arama motoru. Aramalarınız gerçek zamanlı olarak güncelleniyor.

12- Tweetburner.com :

 Twitter profilinize kısaltılmış şekilde link gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz linkler ile ilgili istatistikleri de görebiliyorsunuz.

13- Twibs.com : 

Twitter üzerinde paylaşım yapan iş geliştiricileri, uygulama yapanları bulabileceğiniz bir uygulama. O kişilerin paylaşımlarını listeliyor ve onları takibe alma imkanı veriyor.

14- Twitdom.com : 

Twitter uygulamalarının kategoriler halinde listelendiği, açıklamalarının yazıldığı ve kullanıcıların oylayabildiği bir site. Twitter uygulamaları veritabanı da diyebiliriz.

15-Retweetist.com : 

Twitter’da tekrar paylaşılan linkleri paylaşım sayısına göre listeliyor. Site üzerinden linklerinizi Twitter’a gönderebiliyor, paylaşılan linkleri siz de tekrar paylaşabiliyorsunuz.

16- Tweetscan.com :

 Twitter ve Identi.ca üzerinde gerçek zamanlı arama yapmanıza olanak sağlayan gerçek zamanlı bir arama motoru. Popüler aramalarda çok başarılı sonuçlar veriyor.

17- Twitterfall.com :

 Belirlediğiniz kelimelerde anlık takip sistemine sahip oluyorsunuz. Arama bölümünde ana sayfada yer almasını istediğiniz kelimeleri sıralıyor ve anlık olarak güncellemeleri takip edebiliyorsunuz. İlginizi çeken mesajın üzerine gelerek anlık cevap verme, listeye ekleme paylaşma gibi bir çok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

18- Twitbin.com :

 Bir Twitter eklentisi olan Twitbin sayesinde Twitter hesabınızı doğrudan Firefox üzerinden takip edebilirsiniz. Twitter hesabınız üzerinde tam hakimiyete sahip olabilmenize olanak tanıyor.

19- Twittervision.com: 

Twitter kullanıcılarını harita üzerinden gösteren çok ilginç bir uygulama. Google Maps API’leri ile çalışıyor. Yeni özellikler de eklenecek,  geleceğin ihtiyacı olacağa benziyor.

20- Tweepler.com :

 Twitter girişinizi yaptıktan sonra sizin takip listenizle ilgili bir sayfa geliyor. Burada sizin takip ettiğiniz kişiler ve sizi takip eden kişiler yer alıyor. Takip etmediklerinizin paylaşımlarını görebiliyor, takip etmek için tıklayabiliyorsunuz.


21-Mr.Tweet – classic.mrtweet.com

Twitter topluluğunun biraz daha iletişim yönünün artırılması yönünde kendisine internette yer edinmeye çalışan bir çeşit sosyal ağ. 



22-Friend Follow – friendorfollow.com 

Twitterda sizi kimler takip ediyor veya siz kimleri takip ediyorsunuzdan karşılıklı olarak kimlerle birbirinizi takip ediyorsunuz gibi bazı bilmek isteyebileceğiniz cevaplar veriyor.Twitter'da sizin takip ettiğiniz fakat sizi takip etmeyen kullanıcılarının listelendiği bir uygulamadır. Yapmanız gereken tek şey üye olmak ve Twitter hesabınızla giriş yapmak. Sizin takip ettiğiniz ama sizi takip etmeyen kullanıcılar saniyeler içinde açılan sayfada çıkmaya başlayacaktır.



23-Nearby Tweets – nearbytweets.com

 Bölgenizde yaşayan twittercıları ve twittleri öğrenin.




24-Twitteranalyzer – twitteranalyzer.com

 Twitter analiz servisi.



25-TweetMeMe – tweetmeme.com

 Twitter’da en beğenilen linklerin paylaşıldığı bir site.


26-Topsy – topsy.com 

Twitter arama motoru.

27-Trendistic – trendistic.com 

Twitter dünyasının trendini takip edin.


28-GroupTweet – grouptweet.com 

Adındanda anlayacağınız gibi twitter grupları oluşturabilir ortak bir havuzda mesajları payalaşabilirsiniz.


29-Twittload – twittload.com 

Ücretsiz dosya barındırma sistemi.


30-TwitterMusic / twitter-music.info

 Twitterda müzik paylaş ve bul.

31-TwitSay – twitsay.com

 Twitter da sesli mesaj yollayın.

32-TwitCam – twitcam.com 

Twitterda arkadaşlarınız ile görüntülü sohbet edin.

33-TinyChat – tinychat.com

 Twitterda chat yapın

34-Twitter Grader


Twitter hesabınızın sıralamasının, hesabınız hakkındaki özet bilgilerin, istatistiklerin ve ilk attığınız tweet tarihinin bulunduğu yararlı bir uygulama. Yapmanız gereken tek şey kullanıcı adınızı yazmak.

Twitter Grader

35-Twuffer

Paylaşmak istediğiniz bir tweet'in, zaman ve tarih ayarlarını yaparak istediğiniz zaman yayınlanmasına olanak sağlayan yararlı bir uygulama.
Twuffer

36-We Follow


Twitter kullanıcılarını etiketlere göre organize edip, takip eden sayısına göre sıralayan bir Twitter uygulamasıdır. Twitter'a yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyen kullanıcılar için oldukça faydalı bir site. Yapmanız gereken Twitter hesabınızla giriş yapmak ve merak ettiği kategori ile ilgili etiketleri arama bölümüne yazmak. Kısa süre içerisinde arama yaptığı kategoriyle ilgili etikete sahip olan kullanıcılar açılacaktır. Böyle kendi alanınızla ilgili tweetler paylaşan kullanıcıları takip edebiliyorsiniz.

We Follow

37-Tüm Tweetleri Silme

Son zamanların en popüler sosyal paylaşım ağlarından biri olan Twitter'i kullananlar bilir; bir kez yazmaya başlayınca sürekli yazası gelir insanın. Belki de günde 100-200 tweet atabilirsiniz. İlerleyen yıllarda ise daha da olgunlaştığınız veya düzenli yazmaya başlamak istediğiniz için önceki attığınız tüm tweetleri silmek isteyebilirsiniz. Ancak o kadar tweeti tek tek silmek hem zaman kaybı, hem de sıkıcı gelebilir. 
Çoğu kişi tüm attığı tweetleri tek tek silmek yerine yeni bir Twitter hesabı açarak önceki hesabını iptal ediyor. Bu çok yanlış bir şey bence.

Tüm tweetleri tek tek silmeye üşenenler için birkaç tane uygulama var. Aşağıda tüm tweetleri silmek için en çok kullanılan 3 uygulamayı paylaştım. Herhangi birine tıklayıp, Twitter hesabınızla giriş yaptıktan sonra silme işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Kolay gelsin :)

Not: Silme işlemini yapmadan önce ciddi bir şekilde düşünmenizi öneririm.
Twitter-Tüm Tweetleri Silmek

Twitter-Tüm Tweetleri Silmek
Twitter-Tüm Tweetleri Silmek

38-Facebook İle Twitter'i Birbirine Bağlamak:

Öncelikle bu yapacağımız işlemin ne yararı olduğunu söyleyeyim. Twitter hesabımız ile Facebook hesabımız arasında bağlantı oluşturduğumuz taktirde, Twitter'da paylaştığımız Facebook profilimizde yayınlanmış olacak. Böylece Facebook'daki takipçileriniz Twitter'da neler yaptığınızı Twitter'a girmeden öğrenmiş olacak.


Hadi nasıl yapacağımıza bakalım :)

1) Facebook hesabımıza giriş yapıyoruz.

2) Facebook sayfasının sağ üst köşesinde bulunan "Ayarlar" simgesine ve ardında da "Hesap Ayarları"na tıklıyoruz.

3) Açılan ayarlar sayfasının sol kısmına baktığımızda "Takipçiler" seçeneğini göreceğiz, ona tıklıyoruz.

4) Karşımıza çıkan "Takipçi Ayarları" sayfasının en alt kısmında ise "Twitter>Twitter Hesabını Bağla" seçenekleri bulunmaktadır.

5) "Düzenle>Profili Twitter'a Bağla" seçeneğine tıkladıktan sonra uygulama otomatik olarak bizi Twitter sayfasına yönlendirecek. Açılan sayfada ise "Uygulamaya izin ver" diyerek Twitter hesabımız ile Facebook hesabımız arasında bağlantı kurmuş oluyoruz.

Tüm işlemleri yaptıktan sonra Twitter'da paylaştığınız içerikler Facebook profilinizde de paylaşılmış olacaktır.

Kaynak:http://www.cerutca.com/,http://turkcetwitter.bloggum.com/,http://bizdenhikayeler.blogspot.com/,http://mikrooplazma.blogspot.com/,

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Hostgator Coupon Code