13 Haziran 2013 Perşembe

BLOG Yazılarınızı Tanıtma Yolları

46_7DA714F25_blog_letterpress-Kopya
Güzel bir araştırma sonrası , iyi bir Blog yazısı yazdınız. Daha sonra nasıl bir strateji izlemeniz gerekiyor ?
Evet bir Blogger olarak, güzel ve kaliteli bir blog yazısı yazmanın ne denli bir araştırma ve emek istediğini en iyi bilenlerdenim. Bu anlamda tabiki de bu blog yazılarının hedeflediğiniz okuyucu kitlesine ulaşması ve emeğinizin karşılığını bir anlamda almanız için belirli methodik hamleler yapmak , paylaşımlarda bulunmak gerekli olacaktır.
Konu ile ilgili olarak DİVVYHQ  tarafından hazırlanan bir infografik bize yardımcı oluyor. Şimdi bu infografik yardımıyla güzel bir blog yazısı yazdıktan sonra, bu yazıyı nasıl daha okunabilir hale getirebileçeğinize dair yapmanız gereken hamlelere bir bakalım.
1) Anahtar Kelimeler
Blog yazınız içerisinden çeşitli, spesifik anahtar kelimeleri tespit edin ve yine blog yazınızın başlığını da buna göre belirleyin. Böylece blog yazınızın arama sonuçlarında bulunma yüzdesini arttırmış olursunuz. Bunun için özellikle “ Google Adwords “ Anahtar Kelime Aracı size yardımcı olacaktır. Bu tip araçlar size hangi anahtar kelimelerin ne kadar arandığını saptamanız konusunda bilgi verir.
2) RSS
Blog okuyucularının önemli bir bölümünün RSS mekanizmasını kullanarak blog okuduğu düşünülürse, blog yazınız için önemli olan olgulardan birinin de RSS beslemesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği mutlaka kullanmak gerekir ve bu ,otomatik olarak yazılarınızın birçok mecraya direkt olarak gönderilmesi demektir.
3) URL ‘yi Kısaltmak
Blog yazılarının URL ‘sini kısaltmak özellikle Twitter gibi birçok sosyal ağ paylaşımı için daha kullanışlı bir hal almasını sağlayabilir. Bunun için Bit.ly , Ow.ly , Cli.gs gibi çeşitli servisler kullanabilirsiniz.
4) Durum Güncellemeleri
Çeşitli sosyal profillerinizin durum güncellemelerine uygun olarak blog yazılarınızın başlığı ile ilgili farklı zamanlarda, farklı şekillerde oluşturulmuş paylaşımlar yapmak , blog yazılarınızın daha çok kitle tarafından görünmesine ve farklı zamanlarda, farklı şekillerde dikkat çekmesine neden olur.
5) Blog Yazıları İle İlgili “ Teaser ‘lar “
Blog yazıları ile ilgili Teaser , yani merak uyandırıcı , okuyucuyu yöneltici çeşitli formatlarda hazırlanmış stratejiler kullanabilirsiniz. Şöyle ki, çeşitli Sosyal Ağ ’larda sorular sorarak, düşünmeye sevk ederek , blog yazıları ile ilgili feedback almaya yöneltici hamleler yapabilirsiniz.
Örnek format ; Merak Uyandırıcı soru + Düşünce + URL = Geri Dönüş (Feedback)
6) “ Bookmark “ Siteleri
Bilindiği gibi Reddit, Digg, StumbleUpon gibi Bookmarking siteleri blog yazılarınızı paylaşmak ve buralardan bloğunuza trafik çekmek için güzel bir alternatif yöntemdir.
7) Diğer Blog Siteleri
Birçok kategoride , birçok farklı blog ziyaret edip, bir bağ inşa edebilirsiniz. Bu şu anlama geliyor ; diğer bloglara yapacağınız yorumlar, katkılar farkedilmenizi ve sizin sitenize trafik çekmenizi sağlayabilir.
Burada önerim ; yorumlarınızı sosyal ağ profilinizle yapmanız ya da yorumlarınızın sonuna blog linkinizi eklemeniz.
8) Twitter Takipçileri
Önemli bir yardımcı etken ise Twitter ‘daki loyal (sadık) takipçileriniz. Bu tip takipçilerden blog yazılarınızın paylaşımı ve çok daha fazla kitleye ulaşımı için rahatlıkla yardım isteyebilirsiniz.
9) E-Posta İmzalarına Ek Yapmak
Aslında basit ve işe yarar bir teknik olarak E-Mail imzanıza blog yazılarınıza yönlendirici bir ek yapabilirsiniz. Bu da birçok platformda bu imza vasıtasıyla bloğunuza yönlenme demektir.
10) Hedef Okuyucularınızı Belirlemek
Bu size hem zaman kazandırır, hem de gerçekten sizin blog yazınızı bekleyen kitleyi tatmin edici bir harekettir. Şöyle ki, gerçek okuyucunuzu bilmek buna göre bir strateji geliştirmek, hatta belki e-posta yoluyla yazıları ulaştırmak, sizin için çok daha başarılı bir hamledir.
11) E-Bülten Kullanımı
Eğer bir E-Bülten kullanıyorsanız buna en son blog yazılarınızdan birkaç tanesini mutlaka eklemelisiniz. Böylece tabiki hangi yazıların daha fazla tıklandığını görme ve ufak çaplı bir istatistiki bilgiye ulaşma imkanınız olabilir.
12) Diğer Blogger ‘lar İle Etkileşim
Blog yazılarınızın kalitesini arttırmak, geliştirmek için diğer Blogger arkadaşlarınızla iyi bir etkileşimde bulunmak, onların konu hakkında soru ve görüşlerini değerlendirmek , çevrenizi genişletmek açısından önemli olgulardan biridir.
Kaynak:http://www.yazarkafe.com/

0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Hostgator Coupon Code