Flickr
Flickr, bir fotoğraf paylaşım sitesi, web servisi ve paylaşımında bu kadar popüler olması ve yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri, blogger'ların fotoğraf deposu olarak kullanmasından kaynaklanır. Yenilikçi, çevrimiçi topluluk araçları fotoğrafları etiketlemeye ve kategorize etmeye yardımcı olur, bu da popüleritesindeki ciddi artışın nedenlerinden biridir. Eylül 2010 verilerine göre 5 milyardan fazla fotoğrafı barındırmaktadır.Ücretsiz kullanıcıların aylık 100 MB boyutunda fotoğraf gönderme sınırı vardır. Başlangıçta 20 MB olan bu sınır, Kasım 2006'da yükseltilmiştir. Buradaki fotoğraflar, fotoğrafın sahibinin seçimine göre, tüm hakları fotoğrafın sahibinde kalacak şekilde ya da Creative Commons lisansıyla yayımlanabilir.Flickr, Nisan 2008'de video paylaşımına da izin vermeye başlamıştır.Flickr,Şubat 2004'te Ludicorp tarafından geliştirilmiş, ve Mart 2005'te Yahoo tarafından 35 milyon dolara satın alınmıştır.
Fotolog
Google tarafından yönetilen Flickr’a alternatif olabilecek bir sitedir. Daha çok Güney Amerika’da ve İspanya’da popülerdir. Photoblog diye tanımlayabiliriz kendisini. Normal bloglarda nasıl yazılarla bir şeyler anlatıyorsak Fotologta da fotoğraflarla anlatıyorsunuz.
Kullanıcı Sayısı: 20.000.000Dailybooth
Twitterda kendinizi 140 karakterle anlatırsınız, Dailybooth da ise fotoğrafınızla. Her gün bir fotoğrafınızı yükleyerek (Web cam ile çekerek daha çok) kendinizi tanıtır, o gün ne yaptığınızı vs. anlatırsınız. Özellikle ABD, Rusya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde oldukça çok kullanılmakta bu site.
Picasa
Binlerce fotoğrafı ücretsiz olarak saklayabildiğiniz, paylaşabildiğiniz, yoruma açabildiğiniz, yer imi ekleyebildiğiniz bir Google servisidir. Aynı zamanda yüklediğiniz fotoğraflar gizlilik ayarlarınıza göre Google Plus hesabınızda da paylaşılabilir, görüntülenebilir.
PhotoBucket
Ücretsiz fotoğraflarınızı saklayabileceğiniz, paylaşabileceğiniz, yeni arkadaşlar edinebileceğiniz bir fotoğraf paylaşım sitesi. Twitter ile anlaşması gereği Twitter da yüklediğiniz fotoğraflar da PhotoBucket altyapısı ile paylaşılmakta. Aynı zamanda slayt ve video da barındırabilmektesiniz sitede.
Gravatar
Onlarca farklı web sitesinde üyeliğiniz varsa ya da çeşitli yerlerde kendi adınızla yorum yazmak istiyorsanız avatar fotoğrafınız da olsun kendi adımla yazayım iletişim bilgilerimde bulunsun diyorsanız sizin için yapılmış bir site. WordPress kullanıcılarının çoğu bu servisi kullanmaktadır
Panoramio
Google Maps için Google tarafından satın alınmış çevrenizdeki mekanların fotoğraflarını paylaşabileceğiniz bir site. Evinizin önünü çektiğiniz fotoğraf mutlaka birinin işine yarayacaktır. Çektiğiniz fotoğraflar değerlendirmeye alınmakta ve uygun görünenler Google Maps’te yayınlanmakta.
Foodspotting
Bu site kendini gurme hissedenler için. Gittiğiniz restorandaki yemeğinizin resmini çekip yayınlıyorsunuz. Biz daha çok bunun için Foursquare kullanıyoruz ama “yemek” yemek için Foodspotting kullanmakta fayda var.
Instagram
En popüler iPhone uygulamalarından biridir. Çektiğiniz fotoğraflara çeşitli efektler uygulayabilir anında paylaşabilirsiniz. Sizi takip edenlerle de fotoğraflar üzerine yorumlaşabilirsiniz.
Kaynak:http://www.sosyalsosyal.com/75-farkli-sosyal-medya-sitesi
0 yorum:
Yorum Gönder