7 Mayıs 2013 Salı

Google, Filistin’i tanıdı



Google’ın ‘Filistin’ kararına tepkiler


Arama motoru Google’ın, sayfasındaki ‘Filistin toprakları’ ifadesini ‘Filistin’ olarak değiştiren kararına olumlu ve olumsuz tepkiler gelmeye devam ediyor.

Google, Filistin’in BM’de üye olmayan gözlemci statüsü kazanması nedeniyle böyle bir değişikliğe gittiğini açıkladı. Filistin tarafını sevindiren kararı İsrail kınadı:

“Filistin’e gelerek burada turizm ile ilgilenmek isteyenler Filistin’i Google’dan bulamıyorlar. Filistinle ilgili hiç bir bilgiye ulaşamıyorlar. Bu son gelişme, bu kişilerin Filistin’i daha iyi tanımalarına yardımcı olacaktır. “

“Uluslararası şirketler için bu korku ve tereddüt bariyerlerinin kırılması adına önemli bir adım teşkil ediyor. Bu adım Filistin’i sanal haritaya davet ediyor.”

İsrail, söz konusu gelişmenin Ortadoğu’daki barış çabalarını zorlaştıracağı uyarısında bulundu:

“Google’ı istiyorlarsa ‘neverland’ bile yapabilirler. Ama özel bir şirket neden uluslararası siyasete ve diplomasiyle alet olmak ister bunu anlamak zor. Bu durum hala tartışmalı bir konu.”

Google, aldığı kararın başta BM olmak üzere uluslararası kurumların attığı adımlarla uyumlu olduğunu savunuyor. Filistin’in BM’de gözlemci statüsü almasının ardından İsrail, tepki olarak yeni yerleşim birimleri inşa etme kararı almıştı.
Kaynak:Google’ın ‘Filistin’ kararına tepkiler | euronews, dünya
www.google.ps

0 yorum:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Hostgator Coupon Code